Паднал геройски в борбата
в името на бъдещето и идеала,
охулен грубо от тълпата,
що дори със смъртта ти се е подиграла
и с мечтата, светлината и красотата,
с порива за въздух и простор,
ти жертва стана на злото и клеветата,
името ти нека изчистим от позор!
© Георги All rights reserved.