Ако водата ви отнемат,
бихте ли глави навели?
Ако на правата ви посегнат,
няма ли да сте по-смели?
Вие добитък ли сте, или хора?
Те се гаврят с вас, нима не разбирате?
Вместо виновните да са в затвора,
достойнството си сами затривате.
Защо трябва да чакате,
докато язовирът се изпразни?
Защо трябва да отлагате,
вместо наказание за "богопомазаните"?
© Георги All rights reserved.