Каква е ползата да бъдат чисти,
колосани, изгладени душите ни,
ако приличаме на празни стаи –
студени, мрачни и необитаеми?...
Ако отвън оставили сме Господ?...
Ако вратите здраво сме залостили
за бедни, за самотни и за страдащи?...
Ако преяждаме, а други гладни са?...
Ако не ни боли от чужди рани?...
Ако завиждаме на чужда радост?...
Ако не приютим дете сираче?...
Ако не можем просто да поплачем?...
Каква е ползата да бъдат чисти,
когато всъщност мъртви са душите ни!...
Албена Димитрова
28.12.2017г.
София.
© Албена Димитрова All rights reserved.
Бог да благослови и теб, Лиде!