На терена днес ще мерят сили
двама истински мъже. Светии.
Трифон Зарезан - отколе домакин.
Чаровник - гост е … св. Валентин.
Първият със жест традиционен
тъмно вино с мѐнчето разлива.
Гроздов сок, от древен корен
на лоза божествена отпива!
Вторият е с възраст неопределена.
Силата му ражда се от любовта.
Тайна, явна, даже забранена,
свързана е винаги с …жена!
Трифон е заложил на екип в червено.
Като виното от Гъмза с Кабернѐ.
Валентин е с визия модерна.
а в гърдите му - пулсиращо сърце!
Фенове горещи има всеки
в рунда за върховенство и чест.
Сякаш Капулети и Монтеки
шпаги ще кръстосат днес.
Но след две - три чаши, с тост
за горчиво вино и за любовта,
стигнаха до важния въпрос:
Можем ли без тях в света?
Да! Във виното е истината!
А любовта е вдъхновение!
Чудесно е, че всички днес
достигнаха това прозрение.
Вдигна бъклицата изпотена
Свети Трифон Зарезан.
С реч към всички, вдъхновена,
се обърна той засмян:
Нека ни опива руйно вино!
Нека има берекет!
Нека и любов да има! Силна!
И на двайсет, и на шейсет!
И догдето свят светува
нека заедно да празнуват
работливите лозари,
влюбените, със сърцата млади!
С чаша вино и за тяхно здраве
да се поздравим с „Наздраве“!
© Даниела Виткова All rights reserved.