Nov 15, 2007, 2:53 PM

Птицата – жрица 

  Poetry » Love
609 0 6
 

 

      Полет на птица

      в нощта.

      Поглед на жрица

      в жарта.

Пепел и огън ме следват,

лед и олово в мене гърмят;

щом те няма - мрак ме преследва,

щом си до мене - имам път:

      Обич на птица

      в кръвта.

      Порив на жрица

      в плътта.

Страсти и нежност те търсят,

Тленност и дух пътят творят;

Дарявам ти огън, ласки към теб бързат,

Идвам с целувките си аз към топлия ти бряг.

      Приеми ме,

      прегърни птицата своя...

      и пусни я -

      да се върне при теб като жрица в покоя!

 

© Вечерница или Зорница All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??