Jan 22, 2010, 7:58 PM

Птицата Любов 

  Poetry » Love
475 0 3

                                          Птицата  Любов

 

 

Все  се питам какво си, Любов?

Търся отговор на въпроса.

Що за чувство  или естество

и защо и до днеска те нося?!

Как така - все тревожиш ума

и защо тъй  горчиво болиш?!

Мамя се, че те  познавам,

моля те да не мълчиш...

Що за птица у мен си, Любов,

и кога тъй гнездото си сви...?!

Паяжинен тънък покров

е мрежата, с която ме улови...

Не ме пускаш! И защо да ме пускаш,

ти - безмилостен мой наркотик !

Дори от рискове да се люшкам,

да съм пелинен твой  вик.

А имаше дни на прераждане.

Ти! Дръзка и окрилена,

в изворите си вграждаше

душата ми смутена...

Не осъзнавах, Любов, тогава,

че бяхме едно дихание.

Обричах те на забрава,

наказвах те със изгнание...

А  ти, Любов, все прощаваш

от скалата на свойто търпение.

Макар и трошици да даваш,

пак си за мен  спасение!

Малко късно, но все пак осъзнах -

ти си хлябът от моята нива!

С тебе, Любов, побелях,

но си жива. Да, още си жива!

 

 

                                                                      Диана  Загора

 

 

© Диана Кънева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Все едно,че се отнася за мен!
    Ако не беше любовта до сега не бих съществувала!
    Благодаря ти! Прекрасна си!
  • С Любовта и цял живот да живееш,пак няма да я познаваш напълно,тя е от онези мистерии на живота,които е по-добре да останат неразгадани,иначе ще загубим интерес към нея...Любовта е красиво чувство,което трябва да се изживява,а не да се разбира,в Любовта няма нищо логично,тя е като приказкаПоздрави
  • страхотно... вживях се в стиха..
Random works
: ??:??