Птиците умират сами
Умират ли и птиците сами,
когато бавно настъпи самотата,
когато отлетят далече всичките мечти
и сами останат в студа да чакат?
Отлита ли по южните страни,
любовта, която сгрява ни сърцата?
Дали отново при нас ще долети,
когато зъзнем цяла зима в тъмнината?
Сега в този топъл, южен край,
дали пак любовта се съживява?
Дали намерила е своя земен Рай
и друга обич нежно някъде огрява?
А птиците умират пак сами,
загубили надеждата да чакат,
че любовта отново при тях ще долети
и пролетно ще прогони самотата.
© Пламена Владимирова All rights reserved.
Ачо, ти винаги подкрепяш творчеството ми! Много усмивки от мен!
Мисан, за мен е огромна чест да коментираш мой стих!
Тони, Благодаря ти сърдечно, дори да са ти изтрили коментарите, аз зная,че са били чудесни и задълбочени,както винаги!
Здравей,Анелия! Да, заглавието е взаимствано от сериала, защото доколкото си спомням там главната героиня цял живот чака самотна своята любов, да се върне като птица от Юг.