Oct 12, 2007, 2:01 PM

Пунктирани линии 

  Poetry
1044 0 10
 

Пунктирани линии.

Веднага ми замирисва на асфалт

и ме обсаждат мантинели.

Но тези линии не винаги са линии,

защото получават

гърчове по завоите.


Пунк-ти-ра-ни  ли-ни-и.

Има едни с нарисувана ножица върху тях,

която се опитва да ги захапе.

И там някъде пише "Отвори тук".

Но те са много къси.


П-у-н-к-т-и-р-а-н-и  л-и-н-и-и.

Веднъж една циганка ми каза, че

линията на живота ми

е прекъсната на две места.

Ако не лъже,

в началото на следващата отсечка

ще разказвам истории

за тунели и светлини.


--------------------------------------------

Вчера даваха едни по телевизията.

Рисуваха ги по телата на едни хора

с флумастер,

после режеха по тях

и накрая тези хора ставаха други хора,

в смисъл, че напълно се променяха.


И аз отивам да се пунктирам.

По граничните ситуации в миналото си

ще пунктирам.

Но няма да режа по тях,

само ще сгъвам.

И ще си врачувам бъдещето

по оригами.

© Мария Василева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??