Jun 6, 2007, 7:59 PM

Пустинята е хубава, защото... 

  Poetry
1020 0 20
Пустинята е хубава, защото
все някъде се крие кладенец.
Заради Принца, който я обхожда
и носи във душата си оазис,
с размерите на цялата вселена.
А видимо е малък, много малък.
Той ни познава - смешните планети,
който обикалят като стадо.
Досущ приличат на овцете.
И се нуждаят само от намордник.
Защото иначе ще вземат
внезапно да убият всички рози.
И Принца да осъдят, че е малък,
а има най-големите мечти.
Лисицата, защото е приятел.
И аления залез, че гори.
Пустинята да обвинят,  че е от пясък.
И най-накрая жажда да ги спре...
Невидимото свети. И остава.
А Принцът, слава богу, е добре...

© Бистра Малинова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??