Jul 28, 2009, 12:04 PM

Пясъчен замък 

  Poetry » Other
544 0 6

Дълго, дълго

трупам онзи пясъчен замък

И... почти да му придам

завършен вид,

го отнася онази вода,

нагнетена от злъч,

безпорядъчно мътна.

И кога ще го свърша,

не знам...

Да започна отначало...

Да строя.

И да поставям пласт след пласт

от златния пясъчен нанос,

с две голи и мокри ръце.

В основата ще взидам

пак... и утрото,

и песента на славея,

и слънцето, и синьото

небе.

И полъха на морски бриз,

и алените хоризонти

залезни ще взидам...

Теб и мен...

И сенките ни плáдне,

и звездите - нощем.

И... още,

               още,

                       още.

За да задържи.

Моят пясъчен замък

на брега ...

от мечти.

© Нели All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??