Jan 11, 2019, 3:31 PM

Пъртина в полето 

  Poetry » Landscape
347 1 1

Небето изсипа снежинки-

нарязани бели дантелки.

И сякаш натрупа годинки,

завързани с бели корделки.

 

Белеят на моето рамо

и мокрят ми черна кошуля.

Във мен се надига не само

възторг, но и весел се пуля.

 

Замлъкнал пък Шаро на двора,

уплашен скимтене започва.

И скри се наежен в обора,

остави оголена почва.

 

Замлъкнаха всичките птици.

Утихна водата в дерето.

С кокилите- мойте чепици,

оставих пъртина вполето...

 

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??