Mar 31, 2011, 8:54 PM

Първа последна любов 

  Poetry » Love
1362 1 7

Нощ след нощ те сънувах, всеки ден те копнях. 

По пътеки от тръни все към тебе вървях 

и с ръце изранени, свити в няма молба, 

бавно - камък по камък, преобръщах света. 

 

Всяка мъка изплаках, всяка болка попих 

и от всяка отрова малка глътка изпих. 

През морета, пустини, планини, езера, 

неотлъчно те търсех - тебе - моя мечта. 

 

Върхове покорявах, с ветровете летях, 

във вулканите древни вместо лава горях. 

Всяка зима умирах като лист под снега 

и отново се раждах като феникс в прахта. 

 

И открих те... където не очаквах дори: 

бе родил се в сърцето, кърмен с мойте сълзи, 

с мене, рамо до рамо, бе пребродил света, 

бил си тук и когато мислех, че съм сама. 

 

Има те, знам, усещам как в гърдите туптиш, 

като буйна жарава как в кръвта ми кипиш, 

моя първа-последна споделена любов, 

нежност, блян и утеха - съкровен благослов.

© Люба Георева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??