Mar 23, 2015, 9:45 PM

Първа пролет 

  Poetry » Civilian
291 0 2

Каква е тази сила?

В първия Пролетен ден,

толкова сила, надежда

да вдъхне утрото в мен.

 

Слънчето всичко огряло,

погали то и моето лице

и сякаш с усмивка ми каза

- Време е, ставай!

 

Дряна на двора разцъфнал,

върбичката напъпила и тя.

Не вярвам, че виждам това,

до вчера снежко бе навън.

 

Щастлива на двора изтичах,

игликите и те се усмихват,

лаленцата главички надигат,

а зюмбюла разлистил листа.

 

Нов живот се заражда,

отвсякъде виждам това.

Душата изпълнена с радост

ми дава  криле да летя.

 

А щом там в гнездото

на щъркела бял, дългоклюн

съзрях го изправен, наперен

разбрах, Пролетта е дошла!

 

© Елена All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Честита Пролет и на теб !
  • Честита Пролет и пролетно настроение.Хубава картинка си ни нарисувала !Благодаря !
Random works
: ??:??