Dec 11, 2009, 10:09 AM

Първи сонет 

  Poetry » Other
444 0 2

Алена мъгла над мен се вие,

вино и тютюн в разсъдъка се сливат,

замъглени мисли умът ми шие,

вплитайки думи, които ме опиват.

 

Ръката трепва, размахва перо неусетно,

изписва пъргаво, леко, безмер слова,

за болката и битието безцветно,

за битката и други ред  дела.

 

След виното, драги, иде ред на мисълта,

че от кал създадени сме, ала търчим все,

бързамe да тлеем, да летим с пепелта,

но не би ни приело, о не, великото небе!

 

В ангел с криле от кал и лъжи,

всеки от нас се превръща, уви !

© Денис Метев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • От гледна точна на ритъма или не ти звучи добре като дума ? Благодаря за коментара
  • Стихотворението е интересно. Според мен можеш да замениш само "търчим" с друга дума )
Random works
: ??:??