Jul 23, 2017, 9:39 AM

Път без думи 

  Poetry » Love
360 1 2


Автори: Явор Перфанов и Таня Мезева

 

Явор:  


Приятелко, толкова аз я обичам,
за миг не спирам да мисля за нея,
Имам въздух, вода,  а не мога да дишам,
щастлив съм, а толкова трудно живея.  

 

Таня: 


Дали си щастлив, сърцето ти знае.
Щом въздух е, слънце, дори и вода. 
Обичай,  раздавай,  дори да нехае, 
пътят е двоен, наречен съдба.

 

Явор: 


Разбирам, но искрено, силно го  искам,
да чувам как много тя ме обича.
Макар че шепти ми: "Усещай ме близка!"
Толкова рядко "любим" ме нарича.

 

Таня:  


Любим си! Те, думите тук са излишни. 
Просто повярвай. Тя знае защо. 
Усещаш ли полъх от нейните устни.
"Обичам!" ще дойде, без грешен предлог.

 

Явор: 


Знам, но някак ме мъчи сърцето.
Аз не разбирам от тишина.
Наивно-различен, както  детето,
което думички учи, една по една.

 

Таня: 


Време е!  Ти  си готов  да пораснеш,
щом любовта във сърцето  гори.
Думите -  срички на глас що изказваш,
не с длани, а с бяла душа приеми.

 

Явор: 


Ще те послушам, но пак ми е трудно,
свикнал съм всичко да чувам от раз.
За мен любовта е нещото чудно.
Но ти благодаря,  че път ми разкри.

 

Таня:


Пътят е твой, но запомни ме!
Мъжете сте  Марс, а ние  Венера.
И често объркваме смисъла труден,
макар все да търсим обща повеля.

© Явор Перфанов All rights reserved.

2017

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Прекрасно е! Явно всички мъже мислим по начина, който е описал Явор! Но чак сега си дадох сметка, въпреки че добре познавам психологията на жената и тази на мъжа. Явор, Таня, поздравявам ви!
  • Поздравявам ви и двамата
    Хареса ми много.
Random works
: ??:??