Apr 8, 2022, 11:54 PM

Път към мъдростта 

  Poetry
573 5 4

Дуетен стих - Таня  Денева и Таня Мезева

 

 

Т. Д. Годините минават неусетно...

Изнизаха се тооолкова лета...

И само ребусът върху лицата ни

от бръчици издава за това...

Разказва приказки, истории смешни...

Друг път пък тъжни... с болка и тъга.

Как борим се с добро и лошо,

грешки, жадувайки любов и свобода...

 

Т.М. Минават си... така е честно,

завихрени не спират своя ход,

ролетката завъртат безугледно

и сменят се червено с черно в бод.

Дали ще срещнат радост или болка,

късмет, печалба, скръб или тъга,

годините все тичат си на воля,

с желание да стигнат... мъдростта.

 

Т.Д. Да, мъдростта... Как трудно е обаче!

И кръстът тежък е... едва вървим...

Най-трудно е, когато сам палачът

оказваме се ние в този филм...

Защото всеки сам гради съдбата

С всяка крачка - свой пореден ход.

Дори когато следваш правилата

не винаги успяваш в своя скок...

 

Т.М. Не винаги, но скачаме, защото

бездействието равно е на смърт.

Безсилието прът е в колелата

на всеки, що избрал своя път.

И нищо че е трудно, нека с вяра

играем филма си – съдба.

А бръчиците... истинска са мяра

за щастие...  с духовна красота.

 

08.04.2022 г.

 

 

 

 

© Таня Мезева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??