Dec 12, 2012, 7:59 PM

Път за никъде 

  Poetry » Other
352 0 0

Тъжно из листата се промъква.

Сам умира в есенната шума

и следата му  безпомощно помръква

като изтървана, груба дума.

 

Ако се помамиш и го следваш,

ще замръкнеш нейде из полето.

Призрачни надежди ще преследваш,

ще упорстваш, ще вървиш, додето

 

в нищото отекнат твойте стъпки.

Истински, за първи път свободен,

ще усетиш непознати тръпки...

Пътят ще ти стане близък, роден,

 

ще решиш, че не посоката е важна,

а желанието да вървиш неспирно.

И зеницата ти, ненадейно влажна,

ще е огледало на Всемира.

© Нина Чилиянска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??