Feb 26, 2021, 6:55 PM

Пътечка 

  Poetry » Other
198 4 12

Има пътечка нейде в гората,

светла и чудна, пълна с цветя.

Нея сънуват вечер децата

свити в юрганче, под пълна луна.

 

Там под лъчите на слънце омайно

тичат на воля, размахват ръце.

Малко меченце, сърничка незнайна

танци играят под синьо небе.

 

Вълчо прегръща агънца бели,

Лиса с кокошки пошива гоблен.

Сто пеперуди рисуват дантели,

всеки за мир и любов е роден.

 

Има пътечка светла и чудна,

знаят за нея само децата.

Тръгват натам в нощ непробудна,

с топло юрганче завили луната.

 

 

© Хари Спасов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??