Nov 20, 2020, 10:43 AM

Пътека 

  Poetry » Civilian
188 1 1

 

Ако тръгнеш по утъпкана вече пътека,

от някой, пред теб доскоро вървял.

Ти няма как да стигнеш човека,

който в храсти, ръцете си голи одрал.

 

И невидими камъни, краката му ритали,

и бурени с тръни петите пробивали.

Минувачи по главния път, дори не го питали,

накъде е тръгнал, и без думи го убивали.

 

И той е знаел, че няма да е лека

нито стъпка от тези, след които вървиш.

Открий в живота си своя пътека,

и тогава ще знаеш над какво да бдиш.

 

Явор Перфанов©

19.11.2020 г.

Г. Оряховица

 

 

 

© Явор Перфанов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??