Jan 19, 2023, 12:47 PM

Пътеката към Рая 

  Poetry » Strict forms
204 1 5

ПЪТЕКАТА КЪМ РАЯ

Аз вярвам в Бога още от дете.
А случи се да бъде забранено.
Но мракът щом звездите насмете
и отнесе ги в тъмната вселена,

той спираше до моето легло
и чувах го как тихичко ми шепне:
– В света се срещат и добро, и зло,
но ти избираш пътя да поемеш.

Върви напред, оглеждай се встрани.
И вярвай в светостта на всички дни.
Светлика следвай винаги в безкрая.

А братът спре ли брата да скверни
и хляба сподели – дори с един! –
ще разбереш, че точно тук е Раят.

© Валентина Йотова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??