Mar 23, 2015, 11:20 PM

Пътем 

  Poetry » Civilian
560 0 3

Пътем

 

Пелтечи високо –

налудничав, странен език.

В гърдите дълбоко

застива злочестият вик.

Нозете му боси

страхливо отстъпват назад.

Трънливи въпроси

във джоба износен лежат.

В съдраните дрехи

трепери воняща снага.

Очите му меки

мъждукат – свенлива дъга.

Погледна ме пътем.

Завихри въртоп светлина.

Живот, непомътен

от тежка изконна вина.

 

© Плами All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??