Jul 23, 2018, 1:18 PM

Пътепис Румъния 2018 Част трета - Манастир Лучи 

  Poetry
314 4 6

На фона на зелените върхари
където пътниците уморени спрат
почивка да потърсят млади, стари...
Три Храма тихо там на пост стоят!

 

Изографисан с цветовете на дъгата
е притворът в духовното небе!
И нека ме благослови тук тази святост
и върне в мен невинност на дете!

 

Дали водата от чешмата е за пиене?
Дали ще погаси отчасти жаждата?
Душата ми е цялата за миене!
Дано отмие тя от мене саждите...

 

А пред казана със светената вода
усещам как очите ми сълзят...
Измих ги, трижди се прекръстих със молба
с надежда, с вяра - сълзите да спрат!

 

И в този миг видях зеленината
и красотата на прекрасните цветя,
до мен достигна лъч и Светлината
обля ме и засвети над Света!

© Ангел Милев All rights reserved.

Снимки:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1714651188570634&set=oa.2041837129173234&type=3&theater&ifg=1

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??