Oct 26, 2021, 12:23 PM

Пътеводна светлина 

  Poetry » Other
507 0 1

     ПЪТЕВОДНА СВЕТЛИНА

                          /на майка ми /

 

Сами да сме под лунните простори,

светило мое да си в нощ и ден

като звезда, която с мен говори,

аз искам да си винаги до мен.

 

Душата ти катарзисна е струна,

която често дава ми криле

и сгрява всяка нежна дума

мен – твоето единствено дете.

 

Врати отваря твоята усмивка.

Аз искам все да чувам твоя глас.

Злината мъдростта ти я потъпква

в натрапчивия, календарен валс.

 

В безоблачния ден и в нощ дълбока

бъди ми пътеводна светлина!

Като морето си зеленоока,

най-хубавата майка на света!

 

Живота затова, че си ми дала,

пред тебе падам аз на колене

и моята признателност голяма

в стих не може да се побере.

 

                     Силвия Милева

                     гр. Варна

© Силвия Милева All rights reserved.

Произведението е включено в:
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Добре дошла! Не виждам необходимост от червена точка. Няма нищо неподходящо за деца тук. Тъкмо обратното.
Random works
: ??:??