Jan 21, 2014, 9:46 PM

Пътник в пустинята 

  Poetry » Love
342 0 0

Ако имаше глътка вода

във пустинята – жаден да пия

и по пясъка вярна следа

да я следва камилската шия;

ако имаше облак надлъж,

че безмилостно слънце да скрие

и да валне живителен дъжд –

и да духне пустинната сприя,

тя не ще да стовари връз мен

и кервана ни пясъчна гибла.


Без товара от обич, Мадлен,

ще съм пътник към своята гибел.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??