Oct 26, 2013, 5:45 PM  

Пътят 

  Poetry » Phylosophy
516 0 0

Пътят е начало ново.

Пътят може да осмисли твоята съдба.

Пътят не поднася нищо наготово,

само те подтиква към борба.

Най-трудна е вътрешната битка,

но тя е твоя нематериален компас,

изписаната в очите ти  визитка,

истината неизречена  на глас.

 

По пътя, надделял над предубеждения-окови,

преминал през съмнения-бариери,

ще се наслаждаваш на хоризонти нови

и на красивите прозрения-фенери.

 

Някой от новооткритите брегове

може да стане смисъл в лабиринта огромен

и в моменти на житейски студове

да се връщаш там реално или в спомен.

                                                     

© Мариета Дечевска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??