May 10, 2018, 11:22 PM  

Пътят към дома 

  Poetry » Phylosophy
292 0 0

 

Когато си далеч и смръщен,
и хлад те перва през лицето
едничка топлинка в сърцето,
остава мисълта за вкъщи.


Когато си сред чужди хора,
далеч от близки и роднини,
в съня сред китната градина
душата пее пак - на двора.


Когато сред безброй пътеки
не спираш да се луташ сам.
А най-накрая ще откриеш там,                                                                                                                    че всеки носи своя кът в сърцето.


Когато срещаш дом отворен
забравяш за горчилки и беди.
И мислите тревожни отпреди,                                                                                                                   ще бъдат само бледен спомен.

© Светлан Тонев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??