Aug 9, 2022, 9:12 AM

Пътят на пеперудата 

  Poetry » Phylosophy, Other
798 1 2

Бях малко яйце, неразбиращо света.

По- късно в гъсеница превърнах се,

уж пораснала, 

но още не узнала своето място на тази земя.

Успях да стана какавида- най- трудното бе това!

Толкова си близо до целта, 

но се чувстваш обезкуражена и някак сама.

Не виждах светлина, бях се увила в одеяло топло, 

надалеч от опасността.

Но дойде денят, който чаках ли, чаках, 

а не знаех как ще преобърне всичко познато ми досега.

 

Сякаш хиляди пеперуди заиграха в мен 

и аз станах една от тях.

Нощта ми се видя като най- слънчевия ден.

И в целият този хаос намерих красота.

За първи път разтворих крила.

Погледнах от високо света.

И разбрах, че си е заслужавала всяка сълза.


 

© All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Хахахаха, благодаря
  • Истинска поезия е, когато баничка говори за пеперуди Баничка с пеперуди!
Random works
: ??:??