Jan 3, 2020, 12:23 PM  

Quo vadis? 

  Poetry » Phylosophy
346 8 7

Превърнахме в професия просията,
на църква ходим - мода го налага.
И уж ни е човешка орисията,
от нас дори и дяволът избяга.

И с кръстен знак беляза преизподнята,
душите ни ненужни там не иска.
И лицемерна гмеж, богоугодната,
за рая нещо хич не се натиска.

Спести си ги скрижалите, каноните!
Ти Бог и свят? Умряха вече тия!
Днес всеки се домогва до амвоните,
и вижда в огледалото месия ...

А майките в забрадките си, черните,
ревниво крият ангелите, бели.
Прати потоп, о Боже, на неверните!
Дано да има шепа оцелели...


 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??