Dec 29, 2017, 9:01 PM

Робинзон 

  Poetry
391 0 1

Летят годините през улея на времето     

и ти във него се вживяваш!

Помъкнал тежкото си бреме

сам своя образ пресъздаваш!

 

Човек очакваш на брега пустинен,

но няма кой до теб да хвърли котва,

и вгледан във морето синьо,

ти чакаш постоянно и се готвиш!

 

В момента на последната надежда,

от хоризонта – кораб се задава –

един човек към теб се вглежда,

към твоя ад и те спасява!

 

Събуждаш се от  крясъка на птица,

оглеждаш се наоколо... След малко

ти пак разбираш колко си самичък!

Започваш пак да съществуваш жалко!

© Момчил Манов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Добро сравнение! Всички сме Робинзоновци в личните си животи. Радваме се, ако си намерим Петкан! А, ако някой хвърли котва в нашето море и остане в нашият свят - големи късметлии сме! Поздрав! Много ми хареса!
Random works
: ??:??