May 3, 2021, 1:28 AM

Раковски 

  Poetry » Civilian, Other
891 0 2

                                    Раковски

 

 

Мили братя българи, хора за борба,

аз вярвах във вас и в смелостта.

Знамето извезано със Смърт или Свобода,

развявахме го гордо в борба за родината.

 

За свобода цял живот ти води борба,

мечтател безумен бе за свобода.

Твоята любов беше любов от душа,

любов и борба за свободна България.

 

Войводите събра ги за бой, за борба

в легия наша, първата наша родна войска.

В бой за свобода против турско иго,

за въстание народно апостолите събра.

 

Апостолът Васил при тебе лъв стана

и Левски го нарече, героя в него съзря.

Избухна въстанието, сбъдна една твоя мечта,

против турците поробители на родна страна.

 

 

 

© Валентин Миленов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??