Sep 1, 2011, 8:36 PM

Ранена пролет 

  Poetry
609 0 3

 

Една ранена пролет чука на стъклото,

зеленото се сбръчква от обида,

в улуците се стича синя болка,

небето е безумно синьо…

 

И хукват да се гонят светофарите

под възпаления клепач на слънцето -

размазани трицветни фарове

на кораби, за никъде нетръгнали…

 

Прогонвам и последните ухания

на сънищата си недосънувани…


И гмурвам се във тази пролет-рана

с Надежда да я излекувам.

 

© Румяна Славкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??