Има пътеки светлооки, загърлени
с красиви, пъстри, ухаещи цветя,
дървета плодоносни, изпълнени
със сладостта на тази свята земя.
Но има и безкрайни, слепи пътеки,
които не водат до мечтания бряг,
пълзят в долини, скални просеки -
тъмен, зловещ, непрогледен свят,
сред блата внезапно изникнали,
погълнали сърца - мечтали любов,
ветрове и пламъци развихрени -
свят... за душата пустинно суров.
Когато от зачатието си захвърлен
в бездната на земния безпътен ад,
крилете ти от детството опърлени,
обречени са силите ти - те не летят.
Вадил си от петите „бабините зъби“
с пръсти и сърце болещи, кървящи.
Край себе си ястребите си пъдил,
децата да опазиш - съдбата делящи.
Щом есенни листа пътеките завият,
остават само спомените да сълзят,
дните бъдни в самотност се обвиват,
забравени от любимите ти същества.
Казват ми: - „Уви, така е със всички.
Успокой се! Силна, напред продължи!“
Не се съгласявам с думи и притчи.
За вяка ранена душа... и моята кърви...
04 10 2019
© Надежда Борисова All rights reserved.