May 8, 2013, 4:52 PM

Рано е още! (в памет на Чочо Попйорданов) 

  Poetry » Other
660 0 7

Рано е още!... Но залезът, скрит зад баирите, чака...

Тревожи се времето – с всяка изтекла минута старее!

Зад двете стрелки се е скрило, горчиво проплаква...

Жадува за обич! За вечност нетленна копнее!

 

И пътят е странно замислен след дългото тичане!

Задъхва се в ритъма плах на годините лепкави,

просмукан от радост и скръб... уморен от отричане,

от тежкото бреме на вече платената лепта!

 

А рано е още!... Да гледаш реки как пресъхват –

със сухите пясъци, с камъни голи, безмълвни...

Да чуваш сърце на приятел как тихо заглъхва,

когато скръбта – неопята – душата ти пълни!

© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??