Mar 18, 2007, 10:24 PM  

Рапсодия 

  Poetry
489 0 1

Отмина ден и както всички други,

донесе ми позната самота.

Далече зимните, студени вюги,

отлитнаха – настъпва пролетта.

 

Пропей синигер, клонки се полюшват

от топъл вятър пръхне чернозем...

Желани самки песове подушват,

гъргори в напев, котарак бохем.

 

Рапсодия във въздуха витае

и лъкатуши над поля, гори,

ала сърцето сънено нехае,

на музиката в такта, да трепти.

 

Поточе гука с тънък ромол –

душата си раздава на света,

дръвчета млади в нежен шумол,

пригласят му с напъпващи листа.

© Бостан Бостанджиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??