Mar 2, 2006, 4:33 PM

Равносметка 

  Poetry
1408 1 10


Равносметка

От прах във прах ще се стопят
неправедните мисли.
Не исках да оставя грях,
а исках да е чисто.
В сърцето ми, когато стон
зениците разнищи.

Душата ми ще е бездомна
в настръхналото нищо.
Ако не смогна да простя.
Ако не се намеря.
Ако не вържа всеки страх,
че пътят ми е черен,
че нещо  винаги тежи
и в гърлото пресяда.

Ще трябва да оставя стих.
Ще трябва да изстрадам
до болка всеки следващ ден.
За да остана чиста.
За да остане чисто в мен.
Тогава ще съм истинска...


Венцислава Симеонова

© Венцислава Симеонова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??