Jul 8, 2021, 7:49 AM  

Равносметка 

  Poetry » Odys and poems, Authors song
396 7 14

© Иванъ Митовъ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
 • Благодаря ти, Ирина, за интерпретацията на "Равносметка"! Написано е за поука на всички онези, които пропиляват времето си, пропускайки да се радват на настоящия миг. Животът е сега. Миналото не може да се промени. Ето началото на един съвременен стих:
  * * *
  Мълчалива и кротка съм аз,
  при раздори не си отмъщавам,
  но дочуя ли гневния глас,
  от дома без следа заминавам.
  ...........................................
  2:45 ч., 17 октомври 2021
  ред.: 11:20 .ч., 1 февруари 2022
 • Много рядко мъж живее толкова дълго със спомени за изгубеното минало, с равносметки, тъга и не вижда живота, който тече и кипи край него! Нито е полезно, нито Бог го иска...мисля! Виждам, че е писано отдавна, а и аз съм го пропуснала, когато си го публикувал, Иване. Използвай таланта си да пишеш красиво и интересно и разкажи за нещо актуално, което те е впечатлило или възмутило от живота...Толкова материал има около нас!
 • Благодаря ти, Таня за коментара! Радвам се, че ти е харесал стиха ми! Желая ти здраве и творчески успехи!
 • Интересно и истинско!
 • Благодаря ти, Скитница, че се отби днес на моята страница! Благодаря ти за прочувствения коментар и за това, че си разбрала посланията, които носи поемата! Първоначалното заглавие на поемата беше "Молитва", но после го промених на "Равносметка". На фона на самотата, след заминаването на жената, която беше мой спътник в живота, безизходицата, в която изпаднах, вплетох в тъканта на поемата и общи разсъждения за отношенията между мъжете и жените, за истинската същност на нещата, за която малко се говори, но се чувства недоизказана в сетивата в между личностните взаимоотношения между двата пола!
  Още веднъж, от сърце ти благодаря за твоето посещение и подкрепата, което дойде в момент, когато бях изгубил надежда, че ще намери читателите, за които бе предназначена! Бог да те благослови, Скитница!
  Желая ти здраве и творчески успехи!
 • Красиво и изпълнено с носталгия... Точно щях да напиша - като равносметка на една любов и погледнах отново заглавието... Звучи като тъжна изповед!
  Поздравявам те!
 • Миночка, твоите коментари, винаги докосват сърцето на автора! Имаш много чувствителна и добра душа, за което ти благодаря! Много усилия струва да вървиш сам през живота, макар че край мене е единия син и внуци, добри като ангели ! Благодаря ти за съпричастността.
  Наташа радвам се да те видя и тебе днес на моята страница! Ти ме подкрепи още в първата година, когато пристигнах в сайта! Благодаря и на тебе за прочувствения коментар!
  Хубава и спокойна вечер и на двете!
 • Искрена и вълнуваща изповед за живота! Поздравления!
 • Иване, изплакал си тъжните струни на душата и аз се натъжих, самотата убива живота, затова Бог ни събира по двама! Много , много хубаво! Поздравявам те, за таланта!
 • Благодаря ви, приятели, за посещението и за прочувствените коментари: Росица, Георги, Зигфрид, Flavia_Fiore (Ф Ф). Благодаря от все сърце и на поставилите в "любими": Дарина, Теодора, Зигфрид, Георги, Десислава! Благодаря ви и за звездичките! Много съм трогнат от вашите добри и щедри сърца и души! Бъдете благословени от Бог!
  * * *
  Представих ви откъс от своя живот такъв, какъвто се е запазил в паметта ми! Болезнено е човек да се връща в миналото. Поемата е включена във втора книга на "Къде си, любов моя" от Поредицата "Влюбените птици летят по две".
  * * *
  На всички ви желая здраве, щастие и много любов. Хубав и ведър слънчев ден!
 • Много емоционално, поздравления!
 • Браво и от мен, Иване! Прекрасна поезия пишеш! Поздравления!
 • Браво, много е хубаво!
 • Много истинско и хубаво! Преплитат се толкова чувства и емоции, точно както в живота! Поздравления!
Random works
: ??:??