Feb 2, 2021, 11:29 PM

Разбухва пролет 

  Poetry
286 5 12

Снегът изглежда

иска да е същият

в дървета,

заприличали на хора.

Ръката ми е в джоба ти,

а къщите

присвиват устни

в земната умора.

И те са тук.

Мечтите с летни шапки.

В косите

на зелени течни мълнии.

На твойто рамо

пърха ято капки,

очите ми

за пролет са изпълнени.

И хрускаме

по зимното усое,

а утре в клоните

разбухва пролет.

Вървим към залез,

утрото престой е,

а Февруари

сипе слънце, кротко.

© All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??