Sep 27, 2020, 11:31 AM  

Разделители 

  Poetry » Free verse
590 1 2

 

Както каньоните  се движат до мястото

на променената вода,

така и хората  транзитират опит

между материята  и духа.

 

Човек фигурира като природа

в самия себе си.

Пренаписва рекрутативно

и затишията, и  поветрията в ума си.

 

За да се утеши душата в пазвата на палача,

в дрипите на монаха,

в знака за неминуеми сблъсъци,

след догорелия  въглен.

© Мария All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Много Ви благодаря, Мария! И на Вас!
  • " Човек фигурира като природа в самия себе си"!!!!!
    Много философски и изненадващ поглед към темата, Мария! Успех!😃
Random works
: ??:??