Jun 2, 2011, 11:34 PM

Раздяла 

  Poetry » Love
1535 0 22

Раздялата откъсна цвят любов

и моят ден във мислите увяхва,

а залезът  е слънчев ешафод,

отсичащ порива със тъжно ”бяхме”

 

В очите ми - узряла самота

във есенни ескизи  гнило капе...

Нима ни запокити обичта

на болката във белите чаршафи...

 

Не можем да докоснем даже миг

от онзи свят, във който  преродихме

сърцата си - и с пулс, събудил стих,

мечтите бездиханни уловихме...

 

Не ме кори - навлякох звездно расо

във женската ти, тръпнеща обител,

молитви ти четях от луди страсти -

на вярата любовна днес съм зрител...

© Михаил Цветански All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??