Jun 18, 2020, 10:24 AM

Раздяла 

  Poetry » Love
1078 11 12

 

В почти разплаканата вечер,

на пейката пред стара къща,

кълнат се в обич безконечна

и чак до лудост се прегръщат

 

един войник, дома напускащ,

една девойка пребледняла,

и пулсът трескаво препуска

в нощта, от болка посиняла.

 

В почти разплаканата вечер

звезди, луна, надежда – няма.

И хлипат облаците тежки,

а вятърът крещи ”Раздяла!” .

 

И хей сега ще свърши всичко,

тъй както е дошло – внезапно.

За миг започваш да обичаш.

След миг светът е наобратно.

 

Остава мисълта за „утре”.

Но „утре” някакво, далечно…

Душите ще се срещнат другаде.

Но „утре” е след цяла вечност.

 

В очи, които се прощават

се любят сетно дъждовете.

Раздиращ гръм. И завалява.

Заплакват те. И тази вечер.

© Деница Ангелова All rights reserved.

Произведението е включено в:
  1427 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??