Nov 19, 2022, 9:58 PM

Раздяла 

  Poetry » Love
245 1 0

По пролет разсъмваше се радостно, Райно,

помниш ли ти пролетта?

Бе пролет, когато, загледани в морето безкрайно,

ходехме ти и аз по брега.

 

И нежен и топъл, развяваше бризът

твойта златна коса

и слушахме как чайки разправят с писък

за русалка, любов и съдба,

 

която превръща я в пяна, ах тъжна съдба.

Но макар да бе страдала нявга,

макар да бе плакала, ти моя скъпа русалко,

усмихваше се щастливо на вятъра.

 

Пролет бе. А щом тази съща съдба, тъжна и тъмна,

ни доведе до раздялата, мъчно в несъмнало,

аз свирех с цигулката бяла,

аз плаках насън и в безсъние.

 

А щом искрите на нашите души

напуснат нашите тела,

нека ангелът, роден от тези стихове,

съедини душите ни в една.

 

 

© Ани All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??