Oct 9, 2012, 3:30 PM

Различна 

  Poetry » Phylosophy
879 0 7

РАЗЛИЧНА

Будилникът подгонва тишината.
Настойчиво напомня за часа.
Прокраднали се сенки по стената,
пролазват и безформени растат.

 

Денят е тук. Пореден и известен.
Паважът вън е пак един и същ.
Ухае въздухът на диви кестени,
а облаците бременни са с дъжд.

 

Прекрачвам прага. Улицата стара
повежда в същия утъпкан път.
Във прашното око на светофара
се вглежда ежедневно-сив светът.

 

Изпраща есента последни птици.
Звучи прощалният им многоглас.
И този ден на другите прилича…
Различна само станала съм аз…

© Анахид Чальовска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??