Apr 5, 2013, 9:43 AM

Различна съм 

  Poetry » Other
4722 7 21

Не съм от жените, които

ще срещнеш навън в полунощ.

Не мигам с очи дяволито.

Сърце не разменям за грош.

Съвсем не залагам капани,

в които да хващам мъже.

В дванайсет са мъртво пияни.

Не казват на никоя ''не''.

В легло на такива обаче

не стъпвам дори и насън.

Не мога да бъда глупачка!

Добре де - понякога съм.

Но само когато обичам

(а всъщност обичах веднъж)...

Различна съм. Твърде различна

от всички представи на мъж,

извръщащ глава след девойки

със външност на поп-фолк звезди.

Не ставам за следваща бройка.

И нямам такива мечти!

И нямам десетки момчета

във списъка. (Боже, пази!)

Но имам в излишък небета.

И здрави криле - да летим!

И чест, и достойнство си имам.

Да, вярно е - скромен багаж.

 

Такава жена да обичаш,

обаче се иска кураж!

© Васка Мадарова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??