Nov 29, 2014, 9:24 PM

Различни светове 

  Poetry
452 0 3

Не сме приятели, не сме дори любими.
Със тебе изгорихме онзи праг
през който обичта да може да премине.
Не съм ти близка, а ти не си мой враг.


И пак са празници, и светят свещи.
Пак меся с римите си топъл хлаб.
Но вече думите - ни ледени, и ни горещи.
Не топлят, нито студенеят...

 

Разрязахме два пръстена и тръгна всеки
по своя път добър или пък труден.
Над нас се молеха разделените вселени,
но вече пътят със забрави е обсипан.

 

Понякога за миг забравям, че сама съм,
че няма те, че в свят си друг  сега.
И някак във каданс  за малко с теб съм,
и вече със порасналата наша дъщеря.

 

Но бързо кадарът се губи в мрака.
Два свята сме, но във посоки две.
Аз, както винаги съм юга,
а ти си севера със ледено сърце.

 

Не сме приятели. Не сме и врагове,
защото който е обичал никога не мрази.
И ето, вдигам чаша за наздраве!
Ний всъщност вече сме различни светове...

© Евгения Тодорова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??