Заминавах отново далече
с вперен поглед в небето.
Без вест, без адрес и сама.
Сбогом взех си с морето,
на което помахах с тиха тъга.
Но сепна ме в миг, нечий смях.
Нещо в мен… се обърна.
Сърцето ми спря за минута
после отново уверено тръгна.
Видях те, но сякаш вече те знаех…
Пред мен озова се ликът ти.
Изплува желание дълбоко укрито,
да бъда с теб... любена до насита…
Всичко в мен затрепери...
полудя в сетивата.
Лудостта ми прошепна:
"Укроти…, укроти си мечтата!"
В теб се вкопчих безумно
ослепяла в страстта си.
Какво се случи, бе ли порив,
или бях… сама във съня си.
Опомних се, вече бе тъмно.
Колелетата следваха такта.
Пътувах... нанякъде тръгнала.
Сама в съня си към поредната гара.
© Валя Сотирова All rights reserved.