Feb 1, 2014, 7:59 PM

Размисли 2 

  Poetry » Other
413 0 0

 

          РАЗМИСЛИ

 

 

Навярно възрастта е само цифра,

а това, което е в сърцето,

единствено то има смисъл

и чете се по лицето.

 

Днес е тук и е сега

и каквото във душата имаш,

раздавай с обич, без цена,

че утре е далеч, а вчера минало.

 

И ако от себе си без страх си дал

на всеки късче обич, свобода,

струвало си е, че си живял

и си възраждал любовта.

 

А когато на живота кръговрата

в невръстно детство пак те прероди

ще си заслужил онова обратно

удвоено, по което си дарил.

 

Години, възраст, суета,

уж в обич изживяна младост,

след туй в прегръдката на старостта,

кой знае мъка ли е или радост...

© Гинка Любенова Косева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??