РАЗМИСЛИ
Успехът е дело на разума
борба, трудолюбие, хъс,
общение, затрогваща дума,
акт на сърцето и обич, не мъст.
Най-тежки окови съблича,
любов от душа щом струи,
не с разум, със сърце се обича,
и с него се сбъдват мечти.
Да отричам не искам успеха.
Напротив!
Покорявам с любов върхове,
не е ли успех да обичам
всеотдайно, дори с грехове.
И нищо в замяна не вземам,
от греховете си мъдрост творя
в кръговрата - човешко безвремие,
необратимо на тази земя.
© Гинка Любенова Косева All rights reserved.