May 3, 2017, 3:46 PM

Размисли 

  Poetry » Other
1030 2 8

От топлината никой не си тръгва
от себе си не може да избяга.
Хастара пак от сянката обръгва
и кройката му стара – но приляга.
Ако си призрак, цар без дрехи,
по спешност си градиш Вселена.
Хастарът се превръща във доспехи
макар и върху зелена еуглена.
От топлия ти студ трева пониква
за дом – на онзи луд щурец в душата.
Не ти е нужна, Пепеляшке, тиква –
целта на всяка музика е тишината!

© Христина All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??