От най-различни източници зная,
че ако е ленив и поспалив,
човекът трудно ще попадне в рая.
Аз затова със изгрева се будя,
закусвам и започвам да се трудя.
И само някога, и то в неделя,
лежа до късно в своята постеля:
добре е тука да си се отспим,
та в рая само да се веселим.
Във рая няма жажда, няма глад,
ала добре е да пристигнеш млад.
Че мюсюлманина във райските градини
ще го посрещнат шестдесет бамбини.
Но и за него, и за тях ще е кошмар,
ако пристигне в рая вече стар.
Сега да каже някой, който знае:
когато мюсюлманка влезе в рая,
със рокля ли е или с фередже,
и чакат ли я шестдесет мъже?
© Ангел Чортов All rights reserved.
Благодаря и весел Великден!