Jul 1, 2023, 7:45 AM

Разноцветна изненада 

  Poetry » For kids
320 3 12

 

Гледам - мама боядисва яйчица,
и прекрасни стават всички.
Но питам се, ако съм добра,
ще ми даде ли тези хубави боички?

Ех, тогава скучните ни стаи бели
ще превърна в чуден лунапарк.
Ще станат по-шарени от моите кордели,
ще нарисувам и животни, като в зоопарк...

А накрая с тях ще си направя грим,
после пък и мама ще гримирам,
също моя Мечо най-любим,
а и тати, както аз разбирам.

Зная, че със мене тя ще е съгласна!
Я да взема после всичките боички -
Мисията ми вече, смятам, ви е ясна,
ще изпълня плановете свои всички!

И щом видят мойта изненада,
тате, мама, бате, ще ми ръкопляскат!
А може да получа шоколадче за награда -
Всичко ще е цветно, ех, че ще се радват.

04.04.2018.

© Георги Каменов All rights reserved.

The work is a contestant:

Шарен ден »

14 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??